10 чудотворних ікон Львова

Запрошуємо оглянути 10 святих місць Львова і отримати Боже благословення.

Початок о 13:00.

Місце зустрічі повідомляється після запису.

Вартість -95грн.

Знижка дітям: до 12 років (включно) знижка від загальної вартості екскурсії 20 грн./особа.

У вартість входить: екскурсійний супровід.

У вартість не входить і додатково оплачується: добровільні пожертви (за власним бажанням).

Ікона з частичкою мощів Святителя Макарія, митрополита Київського (Свято-Покровський кафедральний собор ПЦУ)

Святий Макарій митрополит Київський загинув наприкінці XV ст., захищаючи свою громаду відмовився покинути літургію перед наступом татар. Пізніше тіло митрополита Макарія було виявлене нетлінним. Чудеса, які діялися на його мощах, стали свідченням особливого Божого благовоління та започаткували традицію вшанування великого ієрарха на українських землях.

Ікона з частичкою мощів Святої Великомучениці Варвари (Свято-Покровський кафедральний собор ПЦУ)

Від 1108 року мощі Святої Варвари благословляють українську землю своїм перебуванням у Михайлівському Золотоверхому монастирі. Після його зруйнування, рака зі святинею була перенесена до кафедрального Володимирського собору, звідки й була передана часточка мощей до собору Покрови Пресвятої Богородиці. Свята Великомучениця Варвара шанована усім християнським світом.

Список чудотворної ікони Львівської Богородиці "Одигитрія" (Свято-Покровський кафедральний собор ПЦУ)

Ікона Львівської Богородиці є одною з найцікавіших та найзагадковіших пам’яток української церковної культури. Список освячений Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом. Саме вона є найстарішою іконою, створеною у Львові, датована 1360 роком. Назвали ікону “Львівська Богородиця” через те, що вона понад 600 років є святинею Львова. Сьогодні до святого образу молитовно звертаються греко-католики, римо-католики, православні, і Пресвята Богородиця навіть з музейної каплиці дарує милосердя зцілення усім, хто до неї приходить.

Список чудотворної ікони Божої Матері "Годувальниця" (Свято-Покровський кафедральний собор ПЦУ)

Історія образу сягає витоками ще VI століття. В українських церквах, незалежно від конфесійної належності, ікони Діви Марії, яка годує свого Сина, зустрічалися рідко, переважно в людських оселях. Ці ікони були і є популярні серед українських матерів. До “Годувальниці” матері звертаються з проханням послати їм побільше молока, а також коли дитинку пора було відлучати від грудей. Моляться до “Годувальниці” також за здоров'я немовлят. Список привезений зі Святої Гори Афон.

Ікона Пресвятої Богородиці з мощами 4-ох святих (Західне Поділля, XVIII ст.) та  Ікона Пресвятої Богородиці "Знамення" (Центральна Україна, XVIII ст.) (Свято-Покровський кафедральний собор ПЦУ)

Зображення Ікони Пресвятої Богородиці "Знамення" відноситься до IV століття. Реліквія підкреслює значущість материнства, велику жертву Діви Марії, коли Вона віддала на муки того, кого носила в утробі. 

 Деревнянська чудотворна ікона Божої Матері (Церква св.Андрія УГКЦ)

Деревнянська чудотворна ікона Божої Матері з 12 грудня 1990 р. знаходиться у Львові - у Василіянському храмі Св. Андрія.

27 червня 2001 р. Святіший Отець Іван Павло II під час своєї Архиєрейської Святої Літургії у Львові 27 червня 2001 р. коронував Деревнянську чудотворну ікону Матері Божої. Сьогодні до цієї ікони горнуться тисячі побожних людей з молитвами-благаннями і молитвами-подяками за ласки Пресвятої Богородиці, які сходять на всіх, хто з вірою і надією приходить до Неї.

11 грудня 2010 року храм святого Андрія збагатився ще однією реліквією - мощами свого духовного покровителя апостола Андрія Первозванного, які привіз із Рима єпископ Іриней (Білик), канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре у Ватикані.

Кам’янецька чудотворна ікона Матері Божої (Вірменський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці)

Кам’янецьку чудотворну ікону Матері Божої відносять до Х століття. В ній відображається трагічна доля вірмен міста Кам'янця-Подільського під час турецької навали. Колись ця ікона була темна, та дивом, без реставрації, висвітлилась. Ця ікона коронована і має срібно-позолочені шати. Приходячи в храм і просячи про зцілення, люди залишали біля ікони вотиви (предмети, які зображають частини людського тіла (ноги, руки, серця) виготовлені з дорогоцінних металів), вірячи, що Божа Матір зцілить саме їхні хвороби.

Чудотворна ікона Матері Божої (Муркової) Ласкавої (Латинська катедра) 

Була створена 1598 р. міським геометром Юзефом Шольц-Вольфовичем як епітафія померлій коханій онуці Катажині, що була донькою львівського лавника Войцеха Домагаліча та Катажини з Вольфовичів. 1 квітня 1656 р. король Ян-Казамир склав обітницю перед  чудотворнною  іконою. 1766 р. оікону  було перенесено до нового головного вівтаря, а через десять років короновано папськими коронами. У 1983 р., під час візиту до Польщі Святішого Отця Івана-Павла ІІ, перебуваючи на Ясній Горі в Ченстохові, Понтифік рекоронував чудотворну ікону Матері Божої.



Ведущий менеджер - Александр Даць
e-mail: fortunalviv1@gmail.com
skype: fortuna.lviv
tel.: +38-032-242-31-38
mob.: +38-067-371-79-72

 

 

1$ = 40,05грн.
1€ = 43,78грн.

подписаться на sms-рассылку
Розроблено в компанії Soltech
Туроператор "Фортуна" © 2011

Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/uh1044477/domains/fortunalviv.com.ua/public_html/index.php on line 322

Warning: file_get_contents(http://rotator.soltech.com.ua/fortunalviv.com.ua/): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/uh1044477/domains/fortunalviv.com.ua/public_html/index.php on line 322